Skromen po značaju, po duši bogat

Mislim, da je zares prepozno za iskanje krivcev za nastalo situacijo v državi, s tem pa ne mislim, da je potrebno grehe pozabiti in ne kaznovati odgovorne, vendar glede na to, da vsi vemo kako počasi teče voda na sodiščih, mislim da zdaj ni pravi čas za lov. Razen, če bi začela teč deroča struga in bi pravo imelo vezo z moralo… bluzim.

In, ker nimaš možnosti za obed z velikimi količinami pregrešno dobre in drage hrane in drugih dobrot na katere si navajen,  je čas za preživetje v naravi. To je eden od primerov risanja stanja v katerem se nahaja javni sektor zdaj, ko ga napadajo z grdim varčevanjem. :( Kaj bi naredil, ko nebi imel več za večerjo v restavraciji, tanko narezan pršut z premium olivami za malico, zimski oddih od pisarne nekje na zasneženih smučiščih – seveda all inclusive, Djerbo, Egipt, nov avto,… Imaš dve možnosti: ali si “zategneš pas”, ali se “zakreditiraš” za tako pomembne stvari (tako tulijo trobila iz vseh vrst reklam in “informativnih” oddaj) brez katerih enostavno nisi IN in v stiku z “naprednim” svetom… In ker živimo v demokraciji kjer imajo lahko vsi vse, ker imamo oprane možgane, da moramo imeti vsi vse, ne glede na to ali to potrebujemo ali znamo kako nam stvar sploh služi, njene koristi ipd., se bomo seveda odločili, da bomo imeli tudi mi vse kar imajo drugi (to je po mojem mnenju tudi eden glavnih razlogov za to krizo ampak o tem nebi zdaj…). Ne razumem takega razmišljanja.

Če znaš, da ti gre na knap bi po moje bilo najbolj pametno, da za vsako stvar, ki bi jo rad imel dobro premisliš ali jo res moraš imet. Je od tega odvisna tvoja eksistenca. Če odmisliš vse kar te učijo mediji in njihovi glavni nastopači, je edino kar bi nas moglo kot ljudstvo ali civilizacijo zanimat gola eksistenca. Za obstoj pa ne rabiš več kot čisto okolje, družino ki te vzgaja, vodo, hrano in nekaj za oblečt. Nekomu se bo moje razmišljanje vidlo radikalno, vendar če se vpraša naše stare starše, še posebej stare mame, kako so oni preživeli brez elektrike, vsakodnevno polne mize mesnih dobrot pripravljenih na 100 in en način, eksotičnega sadja, orientalskih receptov, dišečih, penečih in vročih kopeli pred spanjem, … z tremi kravami, par kokoši, volom ali konjem in povprečno 4-5 dece v hiši, za nameček pa so ostale še dolga leta same, saj so možje odhajali s trebuhom za kruhom po svetu ali pa v vojno … če so oni preživeli krizo pa še dve vojni vmes mislim, da bomo tudi vsi mi. Je radikalno? Pa tudi če je, a je tako razmišljanje napačno?

Pomembno je ostat skromen po značaju in po duši bogat pa bo!

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev

 1. Sandi, 16.04.2012 ob 22:06

  se strinjam :) smo pa več meli to debato.. :P

 2. mentalna sirota, 17.04.2012 ob 08:48

  Se strinjam. Pa ne naše babice. Danes, nekaj 100 ali 1000 km od nas še obstajajo področja kjer ljudje še tako živijo. Od rojstva do smrti. In se veselijo življenja. S tem ne mislim reči, da moramo tudi mi tako živeti. Zavedati pa bi se morali dejstva, da spadamo med materialno bogatejši del sveta.

 3. jerc, 17.04.2012 ob 18:44
  jerc

  Res je Sandi. Pa še kda jo bomo imeli :)

 4. jerc, 17.04.2012 ob 19:08
  jerc

  Podpišem! Pa še eno misel oz. vprašanje imam. Kdo ima bolj sprane možgane: mlado dekle, ki v kleči in v roki stiska rožni venec dok moli za dobro vseh ljudi, ali njena sovrstnica, ki v rokah drži rumeni tisk in načrtuje kako bo hujšala, kaj bo oblekla,… da bo čimbolj podobna idolu na rdečem tepihu, ki ga “spoštuje” zaradi razloga katerega iše sama ne pozna dobro?

 5. mentalna sirota, 18.04.2012 ob 08:22

  jerc :-). Bom poskusil odgovor na tvoje vprašanje! Mislim da je odgovor “prva”! Utemeljitev: drugo bo po največ nekaj letih minilo in bo verjetno postala “normalna”, pri prvih je “spranost možganov” lahko dosmrtna. Brez zamere – zgolj moje mnenje.

 6. Stric Marč, 18.04.2012 ob 18:36

  Res so preživeli obe vojni ( kdor pač je) , vendar so se zgodile v družbi velike spremembe. Po Evropi je strašil komunizem in zaradi strahu je kapitalizem dobival vse bolj človeški obraz. Po drugi svetovni vojni je prevladovala ideja socialdemokracije vse tja do padca berlinskega zidu.
  Seveda pa je za posameznika, družino, družbene skupine ali celotni narod stopiti korak nazaj. Normalno je, da se vsakdo bori za “svojo staro pravdo” in ti premiki ne gredo brez konflikov in travm. Gre v izrednih razmerah ( vojna, katastrofe)k ko so vsaj po mnenju večine prizadeti vsi sloji.
  res pa je, da propagandna mašinerija ponuja proizvode ( od novega avta do Dubaja), ki so merilo uspešnosti. Zguba pa nihče noče biti, saj si je za vse sam kriv.
  Tega pa naši starši niso imeli. Zato je bilo lažje živeti v revščini in se sprijazniti s statusom, ki ti ga je družba takrat odredila.

 7. frenki, 19.04.2012 ob 07:26

  Ravno zaradi razmišljanja da sedaj ni čas za iskanje krivcev, se v Sloveniji ne bo nič spremenilo. Dokler bodo krivci še naprej na svojih položajih, pač nihče ne bo pripravljen plačevati za njihove napake. Politiki, bankirji in pa lopovi so se združili in okradli Slovenijo. Da ni nihče kaznovan, pa je obilno pomagal javni sektor, ki ni ničesar storil da se to prepreči. Evo imamo krivce. Zdaj pa rabimo še sankcije. Tako enostavno je to. Če bomo s kaznovanjem še malo odlašali, se nam bo kmalu zgodila revolucija, takrat pa bodo letele tudi glave krivcev. In še koga drugega zraven, kakor se to pri takih stvareh zgodi. Tako je še najboljša rešitev zapleniti ves denar tajkunom, politikom in bankirjem in odpustiti polovico ljudi na ministrstvih in to od zgoraj navzdol. Vse vodilne ki so nas pripeljali v to sranje. Čim prej tem bolje. Ja tako enostavno je to.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !