“Potisnjen” v vlogo producenta

Po daljšem premoru se vračam z novimi blogi…

Kot nekateri že veste, 2B delamo muziko sami in zdaj prihaja za nas čas, ko bomo objavili naš nov komad in, ker so linije v glavnem že posnete, je prišel čas za miks in  nadaljnje obdelave in dodelave. Res je, da sem že na prvi plošči sodeloval pri nastajanju, snemanju, miksanju,… vendar večino časa samo kot opazovalec. Ker smo se dogovorili, da prepustimo večino dela tistemu v bendu, ki ima bolj dodelano vizijo komada, je zdaj pokazala steklenica name. Moram reč, da je čisto drugi občutek poslušati zraven in včasih še kaj pametnega pripomniti, ali pa prevzeti odgovornost in postaviti komad tako, da vse štima. Seveda moje softwarsko in hardwarsko znanje ni zadostno, da bi sam upravljal z vsemi kanali, kompresorji, efekti, ipd., zato je bil zraven Primož, ki je šraufal po mojih navodilih.

Zanimivo je kako bolj polno zazveni, ko premakneš kitaro malo bolj na desno, pa dvigneš “tepih”, z reverbom spremeniš postavitev back vokalov in s podobnimi prijemi zapolniš  prazen prostor ali pa še bolj zaj… :)

Po današnjem delu lahko rečem, da smo dobili izdelek, ki zelo groova, je harmonično precej bogat in ima neko posebno energijo, ki jo jaz čutim odkar sem napisal ta komad.

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !