Eva Hren in Sladcore v Črnomaljskem gradu

Pišem, ker se je spet zgodilo nekaj, o čem res ne morem mimo da nebi napisal par besed.

Cel mlačen teden, ki je za mano sem pustil daleč za sabo in ta petkov večer je bil zame kot nek eliksir, ki te vrne v življenje. Že, ko sem pred mesecem videl na plakatu da bo v Črnomlju v grajskem atriju nastopila Eva Hren in Sladcore, sem začel mešetarit z urniki in “cancelled” druge dogodke, ki bi bili v napoto,  tako, da sem bil lahko v petek 21.8. brez pardona prisoten na kancertu… ki je bil zares odličen in drugačen, nabit z energijo in sproščenostjo, odigran perfektno, dober ambient, publika,… Zares super. Ljudska glasba je dobila res čisto novo obleko, ampak vsebina – pristnost je ostala. To mi je všeč.

Najbolj, na dušo mi je sedla in ostala v spominu pesem Oblaki so rdeči; nekaj močnega je v tej skladbi, da se jo takoj bolj intenzivno začuti. Sam vedno govorim in pritrjujem tistemu, ki ve da jepri glasbi najbolj pomembna energija. In ta pesem ima definitivno eno posebno zgodbo o nastanku čeprav je ne poznam sem jo začutil. Po koncertu sem med pogovorom še sebi kupil en izvod nalezljive muzike.

Kot da ni bilo dosti vseh pozitivnih vtisov je meni najbolj v čast to, da sem lahko Evi v poklon, dal naš prvi (2B-Frnikule) CD. In z veseljem ga je vzela. Meni je to v čast. Priporočam vsem ki imajo radi dobro alternativno glasbo, da pridejo kaj pogledat na Črnfest. Za male pare izjemno dobra muzika. In priporočam vsem, ki še niso videli Eve in Sladcore ali pa dvomijo, naj čim prej to vidijo in slišijo v živo. Morda bo pa še kdo navdušen kot ja?

sladcore

http://www.myspace.com/sladcore

http://www.facebook.com/pages/Eva-Hren-Sladcore/44229944774

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

  1. natalja, 11.11.2009 ob 20:49

    ja sm tudi bla na tem koncertu i strinjam se z opisom dogodka. celo boljše je blo, ko lani na trnfestu. ne znam, morda ambient svoje naredi…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !