The closest thing to crazy…

Naslov objave je malo zavajoč, da ne bo kdo mislil da se mi meša. :) To je naslov moje najljubše pesmi od Katie Melua.

Prvič sem za njo slišal pred dobrim letom, od kolega, ko sem nabavljal malo boljši zvočniški sitstem. Navdušila me je z božanskim glasom in lahkoto petja, pa to da poje blues, jazz… Ko pa sem še prebral da je stara 22 let sem bil pa res presenečen. Takrat sem takoj kupil njen drugi album Piece by piece, z bonus DVD-jem iz turneje po Veliki britaniji. Potem se je pa letos zgodilo da prihaja k nam…

Če pobereš glas Eve Cassidy, energijo in frizuro Tine Turner, kitaro Tracy Chapman, lice najlepše gazele (manekenke), pa temu dodaš še en dober band v ozadje dobiš… mojo vrstnico, izvrstno (po novem) angleško glasbenico, Katie Melua, ki je stala v nedeljo (na mojo veliko srečo) ob 21 00, na odru v Hali Tivoli. Jaz sem bil, seveda tam.

Pred njenim nastopom je kot (neke vrste) predskupina nastopila Andrea McEwan z dvema članoma iz banda. Njena glasba me tudi ni pustila ravnodušnega. Malo čez deveto pa je na oder prišla Katie. Preprosta punca, nič nakracana z raznimi dodatki, nakitom,… Preprosto oblečena v jeans in bluzo z širokimi rokavi iz katerih so visele roke, ki so držale kitaro, je prišla do sredine odra se vsedla in zaigrala nekaj komadov solo. Zadnji komad (ne spomnem se kateri) v “prvem delu” je odigrala na klavir. Na oder so prišli še ostali člani banda in koncert se je odvijal v polnem zagonu naprej. Komadi so bili mešani, en enrgičen blues, pa kaka nežna balada in obratno do konca. Od vsega zaigranega, je naredila en lep povzetek odmevnejših komadov iz vseh treh plošč. Vmes je pri bolj ritmičnih komadih skakala po odru kot kak srečen otrok, ki se veseli rojstnega dne, zabavala s kratkimi anekdotami iz svojega zivljenja in turnej, in pila vodo :) Vmes je večkrat pohvalila nas, publiko, v smislu, da si ni mislila da lahko toliko ljudi v Sloveniji posluša njeno glasbo. Na koncu je priklicala še ostale člane banda (bilo jih je 7) na sredino in nas z priklonom pozdravila in odšli so iz odra… za kratek čas… po glasnem skandiranju in bučnem aplavzu so prišli še enkrat na oder z komadom On the road again, takrat smo najbolj zagreti odšli čisto do odra (varnostniki so samo gledali :)) do konca koncerta je odigrala še dva komada eden od dveh je bil Cosmic blues – Janis Joplin (nisem pa prepričan).

Koncert je izpolnil vsa moja pričakovanja. In vsi zadovoljni smo odšli domov. :)

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

 1. kiara, 29.04.2008 ob 14:19
  kiara

  jst sm bla tud na koncertu. gojim podobne simpatije do nje in njene glasbe. mi pa sam koncert ni bil preveč všeč, verjetno rpedvsem po zaslugi prizorišča, ki je popolnoma neprimerno za tovrstne dogodke. jebemti, da ne premore ljubljana kot prestolnica evrope enega spodobnega prostora za koncerte…žalostno.

  o katie melua pa seveda vse dobro, toliko iskrenega glasbenega sevanja ne premore vsak…
  ob The closest thing to crazy sem pa itak skor jokala…;)

 2. kiara, 29.04.2008 ob 14:20
  kiara

  aja, pa jst sm bla tud pod odrom na koncu..;)

 3. irena, 29.04.2008 ob 14:25
  irena

  meni je tudi pesem z naslova njena najljubša.

 4. Nikio, 29.04.2008 ob 15:02

  Na koncertu je bilo super. Klikni za slike ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !