Vlatko Stefanovski

V cetrtek 18.10. sem se po službi odpravil v Ljubljano na koncert ki sem ga dolgo čakal. V Ljubljani, v cvetličarni Mediapark je nastopil Vlatko Stefanovski trio. Zame je bila to neverjetna atrakcija. Slišal sem da je bil že dostikrat pri nas, vendar do zdaj, na odru, v živo ga še nisem imel priložnosti videt. Sploh nisem vedel kaj naj pričakujem; a bo igral na el. kitaro, ali na akustično (meni ljubše), kaj zmorejo drugi člani banda,…Tako sem poln pričakovanj v gužvi čakal na karte. Karta je bila 15 eurov, kar se mi zdi zelo poceni za kitarista, ki je po svetovnem merilu pri vrhu (če se spomnem pred časom, da sem dal 10 eurov za Edota Maajko ki je imel 45 minut svoj koncert potem pa je na oder poslal kar enega in ta je še pol ure na harmoniko igral “svirke”… katastrofa).

Zmenjen sem bil s prijateljico Matejo, da se dobiva pri vhodu. Ko sva stopila se je koncert že začel. Že po prvem komadu se je vidlo dobro raspoloženje tria na odru, tako da smo lahko pričakovali odličen koncert. Od začetka je zaigral par skladb iz albuma VS trio v “električni” obliki, nato je malo pomiril dogajanje z mirnejšimi, sledile so spet hitrejše, vmes je bilo nekaj priredb makedonske etno glasbe,… Zelo pester repertuar so odigrali v dobrih dveh urah, s tem, da so prišli dvakrat nazaj na oder. Presenečen in navdušen sem bil tudi nad ostalima dvema članoma. Vidi se, da tako bobnar kot basist več kot obvladata. Da ni bilo samo kitarskih solaž, je tudi basist vsake toliko zasoliral, solo in tudi istočasno skupaj z Stefanovskim. Tudi bobnar je imel svoj 8 minutni solo kjer je pokazal take stvari ki so se mi do takrat zdele nemogoče. (Vsaka čast vsem trem)

1. Trio v elementu.

2. Virtuoz na kitari.

Kar me je (malo) motilo je bilo edino to da sem med koncertom skoraj znorel zaradi določenih ljudi, ki so se zgleda prišli na koncert nalit in prerivat. Drugače je pa bilo za deset. Edino kar sem pogrešal vsaj malo akustike. Pa kdaj drugič.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev

 1. ana, 23.10.2007 ob 21:02

  tist večer sem se dobila s kolegico, ki je hitela na njegov koncert. bila je navdušena! totalno.
  žal mi je, da nisem bila še jaz priča temu glasbenemu dogodku. upam, da se še vrne v našo deželco…

 2. Mustang, 24.10.2007 ob 10:54

  Vlatko je #1! Imel sem priložnost it v CD konec lanskega leta na Leb i Sol. Tako hudo je blo, da sem drug dan kupu še dve karti in šel še enkrat. Neponovljivo!

 3. Mustang, 24.10.2007 ob 10:59

  Samo Smak se lahko še primerjajo po umetniški in instrumentalni plati z Leb i Sol… Škoda, da tut oni niso mal bolj aktivni, vsaj vsake 10 let npr…

 4. anka, 24.10.2007 ob 13:04

  Jaz sem ga pa letos za par dni zamudila poleti na Ohridu. Baje ne pozna nobene note in je rekel, da ga je bilo zaradi tega parkrat v življenju sram, ko je igral z velikimi orkestri in so razdelili note, on je pa debelo gledal. No Vladko, toliko bi se pa lahko naučil, da ne bi farbal, no.

 5. Jerc, 24.10.2007 ob 18:19

  -ana: enako upam in se veselim
  -Mustang: A Leb i sol še kaj igrajo skupaj?
  -anka: S tem da ne pozna not se nebi čisto strinjal. Na koncertu je pred skoraj vsakim začetkom komada parkrat preštel ritem v katerim bo igral. Igral pa je ubijalske ritme (9/16, 11/16,…ipd). Če pa je res da vseeno ne pozna not je pa še večji car zame.

 6. Mustang, 24.10.2007 ob 23:51

  Ej ne vem. To je bla Yu turneja ob 30 obletnici benda. Upam, da še. Ker so naj naj. Seveda, če ti je kul taka muza. Men osebno bi bla večja želja videt Smak-e. Sam je Lazar (Ristovski) umrl par tednov nazaj…

 7. Vogulinčica, 27.10.2007 ob 20:10

  Se strinjam s tabo Jerč – na koncertu je bilo super. Neponovljiva energija,nisem pričakovala toliko ljudi. Seveda bi bilo bolje brez tistih prerivajočih se osebkov :) Do naslednjega koncerta! ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !