Gibonni in Oliver v pulski areni

V začetku prejšnjega meseca sem dobil mail v katerem je bilo povabilo na koncert Oliverja in Gibonnija 25. 8. v Puli. Na Gibonnijevem koncertu sem bil že lani novembra (se mi zdi) v Tivoliju. To je bil koncert ki te ne pusti ravnodušnega, ko vidiš kako se pevec v nastopu predaja publiki, ki skoraj dobesedno diha z njim. Res nepozabno. Oliver je pa tudi glasbenik ki se ga splača pogledat ob vsaki ponujeni priložnosti. Tako nisem preveč razmišljal in sem takoj naročil karti; zame in za Gašperja.

V soboto 25.8. 2007 smo “na placu” v Vinici čakali avtobus iz Črnomlja s katerim smo bili namenjeni v Pulo. Malo za pol tretjo uro se je že dodobra napolnjen avtobus ustavil na Vinici. Z sabo smo imeli 2 kitari, tako da nam je čas do cilja zelo hitro minil.

Prispeli smo 2 uri in pol pred koncertom tako, da smo imeli čas za pojest in si na hitro ogledat mesto. Ko smo okoli 20 (uro pred začetkom) prišli do arene se je že od daleč videla reka ljudi ki so se počasi premikali proti vhodu. Počasi smo se prerinili do varnostnikov in potem v areno. Arena je bila že polna. Na tribunah ni bilo prostega mesta, vsak si je poiskal svoj prostor in čakali smo na pričetek.

Na oder je prišla Zagrebačka filharmonija, ki je v uvodu odigrala izsek iz ene Oliverjeve in ene Gibonnijeve skladbe. Tako se je začelo. Glasno, spevno, kraljevsko, … Pravi uvod v nepozabni večer. Potem sta se onadva izmenjavala na odru vsak po tri pesmi. Oliver je začel z Gibonnijevo, se umaknil in nato je Gibonni končal svoj set z Oliverjevo. Nekaj pesmi sta odpela skupaj (Cesarica, U ljubav vjere nemam,…) Kot gosti so nastopili zraven Zagrebačke filharmonije tudi Maya Azucena in (nisem siguren da se jim tako reče) Godba lučke kapetanije. Zraven sta vedno igrali tudi spremljevalni skupini od obeh. Koncert poln emocij in naboja se je zavlekel na dobre 3 ure in pol. Mediji govorijo da je bilo tisti večer v areni več kot 12 tisoč ljudi…

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

 1. Moyca, 28.08.2007 ob 22:11

  ja,res je bilo fino fajn…še zdej sm v evforiji…. ;)

 2. t-day, 29.08.2007 ob 15:34

  bilo ludo i nezaboravno….zakoooon!!!

 3. MAto, 29.08.2007 ob 22:31

  Jah kdo vam je kriv če pridete ob osmih v areno. Midva z najdražjo sva prišla ob pol sedmih spila, dve pivi in sedela v prvi vrsti! HA!

 4. mateja, 18.09.2007 ob 19:28

  Res je blo nepozabno :) Pa fajn, da je bla taka družbica iz vinice… Lepo je tak koncert delit z drugimi… Meni je blo enkratno… Mmm

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !