Zmaga na Etnokostelu

V eni od prejšnjih objav sem pisal o nastopu na etno festivalu, ki se je dogajal 18.8.2007 v vasi Fara, pri Kostelu. Festival je za nami, moja ekipa in jaz smo še skoz pod sobotnimi vtisi. Moja pesem (Spomini na julijski večer) je bila izbrana za najboljšo skladbo festivala, ocenjena pa je bila iz strani strokovne žirije in komisije na radiu Univox. Drugo mesto je osvojila skupina Dežur s skladbo Je bilo pa prošlo, tretje mesto pa Terrafolk (žive legende), skladba Kovačeva kobila ni več bosa . Občinstvo je dalo največ glasov domačinom – skupini Dupljak in pesmi Na Tička. Zanimivost je bila tretja kategorija, kjer so izvajalci med sabo izbrali najboljšega. To nagrado je dobil Miloš Simič za skladbo Cigo. Nagrado za najboljše besedilo je dobila Fanika Požek za skladbo Je bilo pa prošlo.

Izvajalci so peli ob spremljavi tamburaškega orkestra iz Subotice, pod taktirko maestra Zoran Muliča. Možna je bila tudi spremljava ostalih članov benda, solistov, animatorjev, in ostalih dejavnikov za popestritev nastopa. Sam sem bil nad orkestrom in dirigintom resnično navdušen. Na prvi probi sva dorekla še par malenkosti okoli aranžmaja in skladba je na nastopu zazvenela točno tako kot sem si želel.

Moja ekipa :) iz leve; Primož Štrekelj (harmonika), Tina Kocjan in Gašper Mihelič (pevca)

Za konec naj še enkrat povem da so tovrstni festivali edini pravi in kakovostni, potrebno jih je še naprej gojit in se jih udeleževat, medijsko in sponzorsko podpirat in naj bo ta festival slika raznim Pesmim poletja, MMS ipd. Res je, da orkester na odru stane neprimerno več kot matrice in playback, raste pa kvaliteta avtorjem in izvajalcem, posledično se bi spremenila glasbena situaciji v državi. (Mogoče je to ena od potencialnih rešitev za trenutno, že preveč dolgo obdobje propadanje slovenske popevke in pesmi nasploh.) Seveda so izjeme. Hvala Bogu.

Po sobotnem večeru čutim dvojno srečo; prvić sem vesel za prvo mesto in srečen, da nisem bil med nastopajočimi na MMS, kar je bil prvotni namen z mojo skladbo.

Posnetek festivala Etnokostel bo predvajan 31.8.2007 na RTV Slo 1 ob 20:30

Članek na RTV strani.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev

 1. Jože Rožman, 20.08.2007 ob 21:16

  Bravo čestitke!!!
  Pesem smo slišali že na vaji in je zvenela res odlično! Imeli ste pošteno konkurenco in pometli z njo =) Bravo!

 2. Primvs, 21.08.2007 ob 07:51

  Bravo, bravo!!! Tako se dela. ;-)

 3. tadej, 21.08.2007 ob 10:31

  bravo jerč, le tako naprej!

 4. Nataša, 21.08.2007 ob 11:48

  Pesem sem prvič slišala na generalki in je bila takoj moj favorit. Res sta zelo dobro odpela pesem, glas imata tak, da ti gredo dlake pokonci (v pozitivnem smislu), besedilo je pa zelo romantično. Želim vsem še veliko uspehov

 5. rok, 21.08.2007 ob 17:53

  zadostno, dobro, prav dobro, odlično… PERFEKTNO

  čestitam

 6. marjan, 22.08.2007 ob 20:37

  No najprej še enkrat čestitke od celotne posadke DUPLJAKa, upam da vam je bilo na našem koncu všeč in upam da bomo kdaj kaj sodelovali skupaj. V kolikor vam kaj ostane od nagrade nas lahko povabita na vajin zmagovalni žur. ha , ha
  vso srečo na vajini nadaljni pevski karieri vam želijo DUPLJAKI
  lp marjan – vodja skupine

 7. Jerc, 22.08.2007 ob 21:39

  Res je bilo super… Vse. Žur bo. :) Sporočim kdaj. Za sodelovanje ne vidim nobenih zadržkov :) V imenu nas štirih se še enkrat zahvaljujem za vse lepo kar smo doživeli v Fari.

  LP Jernej

 8. larchy, 1.09.2007 ob 11:31

  ta komad je superr nastop na etnokostelu pa je bil odličen! čestitke!!

 9. Petra Madronič, 17.09.2007 ob 19:48

  Čestitam Miheliči. Poslušala sem v Fari in pesem je bila moj favorit. Čudovita harmonija glasov, dobra ritmična izvedba, pristno besedilo, zapela sta res doživeto. Pevca sta nam pričarala julijski večer.

  LE TAKO NAPREJ

 10. belokranjka:), 11.11.2007 ob 14:49

  Pesm je res super….kaj bi se jo dalo kje dobit? :D….vsaka vam čast

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !