3. dan – Torun

3. dan. Zbudili smo se ob 8.00, si pripravili nekaj na hitro za zajtrk, spili kavo, se oprtali z nahrbtniki, mogli smo se se odjavit iz hostla in odšli smo proti glavni Varsavski zelezniski postaji. Pridemo do terminala kjer naj bi kupili karte, Primoz vprasa koliko stane, delavka na salterju pa nas poslje na drugi termina, kjer naj bi prodajali karte za turiste. Ok. Pridemo tja, cakamo dobrih 15 min. , ko pa pridemo na vrsto nam gospa pove da so tu le informacije in naj gremo nazaj na glavni terminal. RRRR:/. Spet cakamo na karte, vendar jih potem na koncu le dobimo. Spustili smo se v podzemlje, na peron. Tam je ze cakal vlak. Oprtani z napokanimi ruksaki smo se s tezavo prebijali po oskem hodniku polnem ljudi, do prostega kupeja. Zmetali smo ruksake na police za prtljago in se zmuceni (se) sedli na proste sedeze. Pred nami je bilo slabe 3 ure voznje. Nekaj casa smo se pogovarjali, potem pa je vsak vzel svoj mobitel, da bi ujeli kak dober poljski radio. Vlak je odpeljal in vsak po svoje si jel krajsal cas.

Ko smo se vozili cez ogromno poljsko raven, ki se ji ni videlo konca, mi je prisla na pamet izjava Balasevica na enem izmed njegovih koncertev: “Ja bacim pogled, a on ode u p.m. ” :) Tocno to sem si takrat mislil.

1. Slikano iz vlaka, nekje na poti iz Varsave do Toruna.

Po treh urah voznje in 237 prevozenih kilometrih smo prispeli v mesto Torun. To mesto; ki je rojstni kraj Nikolaja Kopernika, lezi ob reki Visli, vzhodno in 237 km visje od Varsave. Spet smo mogli prepesacit dobre 3 km, da smo prisli do hostla (Orange). Hitro smo se razpakirali in se odpravili v mesto, kajti tu smo ostali le en dan in, ce smo hoteli kaj videt smo mogli takoj it na pot. Koc smo prisli na glavni trg, smo se vsi sestradani strinjali da gremo nekaj pojest (restavracija Sphinx). Napokani smo se odpravili na vrh stolpa cerkve, iz katere je bil cudovit razgled na cel Torun.

2. Razgled na Torun iz cerkvenega stolpa.

3. Na sliki je kip Nikolaja Kopernika in cerkveni stolp z uro.

Sprehodili smo se se do obale ob Visli, napravili nekaj fotografij in pocasi odsli v hostel. Mracilo se je ze, naslednji dan pa smo imeli pred sabo se obisk Olstyna. Zmenili smo se še, da gremo na eno pivo in potem spat. Sprehajali smo se po ulicah, vse gostilne so bile zasedene in naenkrat se slisi ziva glasba. V gostilnici, katere lastnik je bil en avstrijec, sta nastopala fant in dekle; on na kitari, ona pa je pela. Igrala sta od poljskih komadov do evergreenov, preigraval je U2, Metallico, Claptona,… Tako smo tam obsedeli slabe 2 uri. Po koncu nstopa je k nam pristopala pevka iz dueta in imeli smo debato… :) Vrnili smo se v hostel in hitro vsi zaspali.

… se nadaljuje…

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !