2. dan Varsave

Zbudil sem se okoli 10 ure, in takoj ko sem samo dvignil glavo sem imel tak obcutek, kot da imam v glavi tesko industrijo, ki je v polnem obratovanju. :( Bobnenje se je nadeljevalo dobrsnji del jutra, dokler nisem sel pod hladen tus. Ven sem prisel kot prerojen.

Za danes smo si zadali ogled Palace Kulture, se enkrat smo sli v staro mesto in si ga pogledali do konca, potem nas je tramvaj odpeljal na drugo stran mesta do velikega parka. Dan je bil posebej primeren za pohajkovanje po mestnih ulicah. Soncni zarki so vztrajno rezali oblacno nebo, da bi posusili mokra tla, veter je sproti susil kapljice s cela, ko smo bili zadihani od pohajkovanja. Na poti domov sva Vanja in jaz obiskala se en njihov shopping center. Na koncu smo se ustavili se v supermarketu, da si naberemo zivil za zajtrk. ker smo bili ze malo pozni, smo se odpravili do nasega hostla, da ne zamudimo na happy hour. :))


1. Palaca Kulture.

Po parih vrcih piva smo odsli se v Jazz club, kjer naj bi igrali v zivo. Danes smo imeli prav. Stopili smo po stopnicah v lokal in se takoj vsedli za prosto mizo. Populacija je bila zelo razlicna; od starejsih parov, posameznih ljubiteljev, “sankerjev”, do mladih skupin ljudi. Igral je lokalni band, sestavljen iz treh odlicnih posemeznikov; vsak je obvladal svoj intrument. Komadi so bili vsi intrumentalni, eni ritmi hitrejsi, drugi bolj pocasnejsi. Kitarist je vec ali manj soliral, bobnar potiho tolkel po cinelah in dajal ritem, klaviature so pa vlekle melodijo. To je bilo nekaj za zasitit moj apetit po glasbi. Uzival sem maksimalno.

Po koncertu, smo sli se na kebab in potem smo se utrujeni, mlahavih korakov, odpravili spat.

se nadaljuje…

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !