1. dan Varsave

Spomladi smo se dogovorili z Primozem in Vanjo za kratko potovanje med poletnimi pocitnicami – na Poljsko.

Prisel je ta dan in mi smo se nabiti z zeljo da vidimo to drzavo odpravili proti Brniku. Avion je vzletel ob 7.30, in po dobri uri in pol smo ze pristali v Varsavi. Iz letalisca smo se z tamkajsnjim mestnim prevozom odpravili proti srediscu mesta. V centru je bil hostel, ki smo si ga razervirali. Samo poiskati ga je bilo se treba. Za to smo porabili slabe dve uri (nas vodic Primoz, je bil malo prevec siguren v poznavanje Varsave). Nasli smo hostel (Oki-Doki- toplo priporocam vsem), se razpakirali in takoj sli na ogled mesta. Prijazno osebje hostla nas je vprasalo po zeljah, kaj nas zanima, kaj bi si radi ogledali in nam potem gleda na nas profil predstavilo ogleda vredne zanimivosti. Nas so najvec zanimali pabi, gostilne, poljsko pivo, night life,… Zaradi lepsega vtisa, in da bi znali nekoc se kaj vec povedat o tem mestu, pa smo si zeleli pogledati tudi palace, stavbe, druge objekte, ki so simboli Varsave in bi jih bilo skoda spregledati.

1. Tlakovana cesta v starem delu Varsave. Na levi strani stoji Kraljeva palaca.

Najprej smo se odpravili proti starem delu Varsave, da bi si ogledali staro mestno jedro in kraljevo palaco. Sredi sprehoda nas je ujel dez, tako da smo si mogli poiskati zatocisce v bliznji gostilni. Spili smo pivo in se po vlazni cesti napotili do palace. Velik dvorec v rdeci fasadi je bil poln raznih umetniskih slik, starih rekvizitov iz tistega casa,… Dobro bi bilo ce bi imeli vodica, ki bi nam stvari razlozil, potem bi lahko se kaj vec napisal.

2. Ena od soban v Kraljevi palaci

Ko smo izstopili skozi grajska vrata je Vanja zagledala tablo na kateri je bil znak pivovarne iz Meunchna in nostalgija po studentskih vecerih jo je zvlekla v ta pab (Ni potrebno razlagat kaj smo tam pili).

Ze pred odhodom iz Slovenije sem imel namen kupit dig. fotoaparat, vendar ker sem se prepozno spomnil ga niso imeli na zalogi. Tako sem predlagal, da gremo pogledat v enega od nakupovalnih centrov, ce imajo Poljaki kaj primernega. Pes smo sli iz starega dela mesta, cez most pod katerim tece reka Visla, v novi del Varsave. Po dvournem iskanju fotoaparata nisem nasel nic (iste cene kot pri nas, nakateri modeli so se drazji). V tem casu smo zvrnili par piv in dobili tezke noge, tako da se nobenemu ni dalo iti pes nazaj. Odsli smo po karte in na mestni tramvaj.

3. Pogled na reko Vislo in del starega mestnega jedra Varsave.

V hostel smo prispeli se pravi cas za happy haur. Vsi trije, ze precej opiti smo odsli se ven na vecerjo, potem pa v bliznji jazz club (Tygmont). Ker ni bilo v klubu nobenega banda, smo spili se to pijaco in se odpravili nazaj v hostel. Ker se nam se ni spalo, smo odprli vodko in po parih kozarcih smo zaceli filozofirati o zivljenju, politiki, prihodnosti, pomembnosti preteklosti,… se sam ne vem kdaj tocno smo zaspali.

4. Happy hour v hostlu. :))

… se nadaljuje…

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev

  1. Primvs, 26.07.2007 ob 11:59

    Ma pazi da nebom kaj preveč napisal u vezi poznavanja Varšave. Kaj sem ja kriv, da je imel bus obvoz? ;-) I da moja mapa ni imela imen manjih ulic. Smo vsaj malo sveta vidli. :-)

  2. Jerc, 26.07.2007 ob 17:52

    Saj… Nisem rekel da bi bilo sploh kaj narobe, to da smo iskali hostel dve uri. A ti si to tako razumel? :)

  3. Darja, 27.03.2008 ob 05:57

    Kaj v tej Varšavi vedno dežuje ali samo Slovenci vedno nabašemo na take dneve? ;) Simpatično.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !