Koncert z Otom Pestnerjem

V soboto se je v Črnomlju zgodil koncert Godbe na pihala iz Črnomlja, ki so za gosta povabili (brez dvoma), najboljšega slovenskega pevca, Ota Pestnerja. Koncert se je odvijal v športni dvorani na OŠ Mirana Jarca.

Najprej je godba v slabi uri predstavila nekaj svojega programa, potem pa je prišel še gost večera. Njegov glas je napolnil dvorano z nostalgijo in pesmi so pokazale da ima Oto še zmeraj v sebi ta čar, ki ga danes redko vidimo pri glasbenikih. Vmes je voditelj prebral nekaj stavkov iz njegove biografije in diskografije. Svojo prvo skladbo je posnel za Slovensko popevko, ko je bil star 15 let (skladba 30 let) in z njo, seveda zmagal. Letos načrtuje svoj 40 album, plus tega jih ima več kot 40 posnetih z New swing quartetom, pa še Alpski kvintet,… Vsega skupaj več kot sto. Kdo od naših “zvezd” se bo lahko čez 30 let pohvalil z takim uspehom. :) me res zanima…

YouTube slika preogleda

Os Passaros do Brasil (Kees Vlak)

YouTube slika preogleda

Oto Pestner – 30 let

 

 

 

 

 

 

 

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev

 1. larchy, 5.06.2007 ob 13:24

  Res je bil dober koncer..splačalo se je pogledat…. :)

 2. mateja, 5.06.2007 ob 20:49

  Mmm … Ta komad, ki ga poje na tem posnetku mi je tako doooobr … Daj se ga nauči na kitaro ;)
  Kaj pa pol v Napoleonu nisi nič snemal? Mene zanimajo one španske … Lahko bi vsaj omenil i on bend, ke je bil res zakon!:) No, tako, en dug komentar. Al več dugo nism pisala pa unda … ;)
  Nočko!

 3. Polona, 15.06.2007 ob 16:26

  Jernej!
  Čisto slučajno sem na netu našla tvoj blog in…posnetke našega koncerta z Otom!!! :))) Prav je, da domači držimo skupaj :)) Kar nadaljuj z dokumentiranjem oz. bloganjem…tudi jaz sama se že nekaj časa spravljam k temu “poslu”…pa ni še sadov za zdaj. Ajdi, veliko uspeha tebi, tvojim (Mihelič Co.), viniškim tamburašem!! Pozdrave od črnomaljskih godbenikov!

 4. Jerc, 16.06.2007 ob 01:28

  Ojla. Me veseli da sem zdaj nekako v stiku z nekom iz črnomaljske godbe. Lepo. Če bom slučajno potreboval kako pomoč v zvezi z godbo se lahko potem obrnem nate? LP jernej

 5. Polona, 18.06.2007 ob 18:53

  Seveda! Naj se porodi kaka dobra ideja za sodelovanje :))

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !