I Love This Game

Ok. Še malo o košarki. Tisti, ki me poznajo, vedo kako imam rad košarko. Igrat sem jo začel pri 12 letih, vendar nisem nikoli resneje treniral. Spomnim se kako smo si doma zbili tablo in gor nabili naš prvi koš. To je bila feltna od enega starega bicikla. :)
Našemu ravnatelju se ni zdelo pametno vlagati denar v šport, zato na igrišču skoraj 10 let ni bilo košev. Mi smo se znašli po svoje. Vsak je imel za hišo dvorišče in tam smo potem po cele dneve igrali. Vsak je imel svojega vzornika in potem je posnemal njegovo igro. Eni so bili Jordani, Bryanti, Iversoni,… Jaz sem imel za vzornika vedno nekoga, ki dobro skače in zabija. Pri nas je bila popularna Olimpija in Milič je bil zame car. Vsak četrtek sem gledal tekmo in že naslednji dan sem na igrišču probal kako finto. Največja želja je bila, da bi enkrat zabil na “pravi koš”. To se je enkrat tudi zgodilo…

Zame je to nepozaben dan. Bilo je v srednji šoli v dvorani Marof v Novem mestu. Pri telovadbi sem kot že nevemkolikokrat prej zabijal in zabijal, vendar neuspešno. Med enim iz naslednjih poskusov pa mi je uspelo. Tega občutka ne morem opisat skromno, ampak na nivoju največjega dosežka v življenju. Podobnega občutka še nisem imel. Potem sem se natreniral in tudi zdaj mi ni noben problem zabit koš. Ampak tisto prvič je bilo boljše od orgazma. :) skoraj:)
Občasno igram za domačo ekipo v BKL, kjer igrajo sestavljene ekipe iz različnih krajev v Beli krajini (Metlika, Semič, Črnomelj, Dragatuš, Vinica.) Vsega skupaj je okoli 16 ekip. Igramo pa ob sobotah in nedeljah popoldan.

Zdajšnje stanje slovenske košarke doma je več kot očitno v k…. Kdo je za to kriv? (komentarji). Jaz mislim da si uprava vsakega kluba “polasti” malo preveč in potem jo lepo zamenjajo in spet pridejo novi ljudje, ki niso nič boljši in tako klub počasi pada v “depresijo”. Zaradi dolgov ne morejo obdržati svojih igralcev, kaj šele da bi kupili kake prave okrepitve. In tako je usoda kluba pri nas že določena. Je pa zanimivo da se to zgodi klubom, ki uspevajo in so v fazi naraščanja (npr. Krka, Olimpija), recimo Slovan, pivovarna Laško pa takih problemov nimajo, ker imajo vedno isti proračun in nima kdo kaj vzet. In take ekipe ostanejo “zdrave”.

Še kdaj drugič, kaj več na to temo…..

Še en posnetek za posladek iz All-Stars tekme 1995. Dvoboj v zabijanju, med Borisom Gorencem in Markom Miličem. Takrat je Milič preskočil Hondo CRX in seveda zmagal.
YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

  1. Lovreč fantič'k iz Podklanca, 3.04.2007 ob 21:00

    Končno sm i videl ta posnetek. Hvala Jerč. 1. na svetu preskočil avto, milič je največi frajer :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !